Våra klasser

Våra klasser passar för såväl nybörjare som erfarna, det är en av finesserna med yoga. Alla deltar utifrån sin kropps aktuella förmåga.  

Yoga

En flow/vinyasaklass där vi går från PÅ till AV, lägger grunden för en skön sömn och chansen att möta morgondagen utvilad med energi och styrka.

Vi jobbar dynamiskt och inkluderar kvaliteter som värme, rörlighet och kraft. Med medveten andning varieras mjuka somatiska flöden med sekvenser som är mer utmanande. Klassen bygger på hathayogans principer, där man med fysiska rörelser kombinerat med andning och meditation uppnår ett fysiskt och psykiskt välbefinnande.

Lokal Torghuset Smålandsstenar, stora salen 

När Torsdagar 19:00-20:00

Lärare Johanna


Kom och yoga med oss

Till yogan tar du med dig din yogamatta, en filt, ett eller flera yogablock. Du kan också ha nytta av att ha med dig ett yogabälte eller vanligt bälte. Klä dig i mjuka kläder som tillåter att du rör dig fritt, gärna lite varmare då du kan bli lite frusen när du går ner i varv. Det går bra att ha sockar men vi har inte skor. 

Det är viktigt att ha med sig in i yogan att det inte går att vara varken bra eller dålig på yoga. Hur djupt du kommer in i varje position har ingen betydelse för resultatet och beror på hur just din kropp ser ut, ditt rörelsemönster i vardagen, olika typer av fysiska åkommor, hur rörlig du är etc. Det kan variera från sida till sida och från dag till dag. För att undvika skador i yoga är det viktigt att gå i och ur positioner sakta och kontrollerat. Det är även av stor vikt att inte pressa kroppen in i positioner. Du stannar där det tar stopp och jobbar sedan vidare i postionen med att rikta fokus mot att släppa spänningar i muskulatur och att fördjupa andningen. Vi är under hela yogaklassen fokuserade på hur det känns i kroppen, eventuell smärta värderas - går det att stanna kvar i den eller är den huggande outhärdlig? När det sistnämnda är fallet kommer vi försiktigt ur positionen helt eller tills att det lättar.