Våra klasser

Våra klasser passar för såväl nybörjare som erfarna, det är en av finesserna med yoga. Alla deltar utifrån sin kropps aktuella förmåga.  

Yinyoga 

Vi växlar mellan sittande och liggande positioner. I yinyogan vill vi komma åt kroppens fascia, bindväv, därför stannar vi 3-5 minuter i positionerna. Yinyoga är en meditativ yogaform som använder andningen som verktyg för djup avslappning, mentalt och fysiskt, i positionerna. Vi tränar uthållighet och uppmärksamhet. Yogaformen är mycket skonsam då vi undviker att pressa kroppen och använder hjälpmedel för att avlasta vid behov.

Anordnas på efterfrågan

Lärare Helena

Kom och yoga med oss

Till yogan tar du med dig din yogamatta, en filt, ett eller flera yogablock. Du kan också ha nytta av att ha med dig ett yogabälte eller vanligt bälte. Klä dig i mjuka kläder som tillåter att du rör dig fritt, gärna lite varmare då du kan bli lite frusen när du går ner i varv. Det går bra att ha sockar men vi har inte skor. 

Det är viktigt att ha med sig in i yogan att det inte går att vara varken bra eller dålig på yoga. Hur djupt du kommer in i varje position har ingen betydelse för resultatet och beror på hur just din kropp ser ut, ditt rörelsemönster i vardagen, olika typer av fysiska åkommor, hur rörlig du är etc. Det kan variera från sida till sida och från dag till dag. För att undvika skador i yoga är det viktigt att gå i och ur positioner sakta och kontrollerat. Det är även av stor vikt att inte pressa kroppen in i positioner. Du stannar där det tar stopp och jobbar sedan vidare i postionen med att rikta fokus mot att släppa spänningar i muskulatur och att fördjupa andningen. Vi är under hela yogaklassen fokuserade på hur det känns i kroppen, eventuell smärta värderas - går det att stanna kvar i den eller är den huggande outhärdlig? När det sistnämnda är fallet kommer vi försiktigt ur positionen helt eller tills att det lättar.